Kurz Craniosakrální terapie

01.08.2010 15:42

 29.září - 2.října 2010 Craniosakrální biodynamika ,

lektor: Skácelová Vladimíra (www.v-laska.com), cena : 8.900,-

 

Kraniosakrální terapie je jemná a přitom hluboká forma léčení, která pomáhá přirozené kapacitě těla při samoléčbě.

Při typické terapii klient leží, zcela oblečen na lehátku ( v některých případech může i sedět ). Terapeut lehce přikládá ruce a naladí se na kraniosakrální rytmus klienta, jehož první vjem obvykle bývá pocit hluboké relaxace, která provází celou terapii.

S každou další opakovanou terapií dochází k uvolnění napětí, které později přechází i do každodenního života.

Práce terapeuta je zaměřena na psychické i fyzické bolesti, akutní i chronická onemocnění, emoční i psychickou nerovnováhu nebo jednoduše pomáhá navodit pohodu, zdraví a vitalitu.

 

Kraniosakrální terapie je velmi jemná, neinvazivní manipulativní technika.

Podporuje přirozený mechanismus člověka k vylepšení fungování mozku a míchy, k rozptýlení negativních důsledků stresu a zlepšení celkového zdraví a imunity.

Tato metoda vychází z poznání, že každému fyzickému projevu nemoci předchází dlouhodobá disharmonie na jemnohmotné úrovni a že mezi pánví ( os sacrum ) a lebkou ( cranium ) existuje významná souvislost, která se projevuje v páteřním kanálu, který tvoří spojení mezi kostí křížovou a lebkou.

Zde pulzuje energie - liquor cerebrospinalis ( mozkomíšní mok ), který omývá, vyživuje, detoxikuje a chrání jako tekutina náš mozek a míchu a je kraniosakrálním systémem pumpován frekvencí 6 - 10 krát za minutu. Jemná vibrace, která přitom vzniká se šíří do celého těla.

Techniky kraniosakrální terapie jsou zaměřeny na nejvyšší možnou harmonizaci pulzující energie a tím na aktivaci vlastních samoléčebných schopností těla a jejich stimulaci.

Jedním z pilířů kraniosakrální terapie je využití vzájemné propojenosti jednotlivých částí těla s orgány, energetickými centry, emocemi, mentální i duchovní rovinou.

Jejich vzájemným ovlivňováním touto velmi jemnou technikou dotykového i bezkontaktního působení na člověka se tak spouští podvědomé samoléčící procesy v lidském těle.

Kraniosakrální terapie se osvědčuje zejména při :

- bolestech hlavy a migrénách, poruchách rovnováhy, závratích

- bolestech zad a páteře ( výhřezy plotének, stenóza páteře, skolióza.....)

- dysfunkcích končetin

- chronické únavě a stresu, při depresích

- stavech po psychických a fyzických traumatech, pooperačních stavech

- problémech motorické funkčnosti

- poruchách CNS ( autismus, Parkinsonova choroba, Alzheimer... a dalších )

- stavech po infarktu

- skleróze multiplex

- tinnitu ( pískání v uších )

a mnoha dalších onemocněních

 

Zpět